ponedjeljak, 10. veljače 2014.

Nugat torta


http://kolacii.blogspot.com/2013/08/nugat-torta.html

POTREBNO JE

ZA KORU 3 jajeta, 90 g šećera, 90 g brašna, malo ulja
ZA FIL 0,5 l slatke pavlake, 20 g želatina, 200 g crne čokolade, 150 g bele čokolade, 150 g mlevenog pečenog lešnika

PRIPREMA

Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte brašno i ulje. Smesu izlijte u podmazan kalup za tortu i pecite koru na 250 stepeni. Umutite polovinu pavlake, dodajte joj polovinu otopljenog želatina, istopljenu crnu čokoladu i polovinu lešnika. Sve sjedinite laganim mućenjem, pa fil rasporedite po kori. Zatim umutite drugu polovinu pavlake, dodajte otopljeni želatin, preostali lešnik i otopljenu belu čokoladu. Sve dobro sjedinite i nanesite preko prvog fila. Ostavite tortu u frižideru par sati da se dobro stegne. Ukrasite je po želji.