POTREBNO JE
ZA KORE
300 g „plazme mlevene“, 30 g šećera u prahu, 100 g
putera, 60 g
kokosa
ZA SIRUP 3 dl vode, 150 g šećera
ZA FIL
750 g sremskog sira, 200 g šećera, 50 g gustina, rendana kora od 1
limuna, 2 jajeta, 500 ml
slatke pavlake
PRIPREMA
Za sirup prokuvajte vodu i šećer, pa ostavite da se ohladi. Za koru
izmešajte „plazmu mlevenu“, šećer u prahu i kokos, a zatim dodajte
otopljeni maslac i šećerni sirup. Tu smesu sipajte u modlu. Umutite
jaja, šećer i sir, pa postepeno dodajte ostale sastojke za fil. Sipajte
ga preko kore, pa pecite na 180 stepeni 50 minuta. Pečenu
tortu isecite
na parčiće i servirajte sa šumskim voćem.