POTREBNO JE
ZA KORU 3
jajeta, 90 g šećera, 90 g brašna, malo ulja
ZA FIL 0,5 l
slatke pavlake, 20 g želatina, 200 g crne
čokolade, 150 g bele čokolade, 150 g mlevenog pečenog
lešnika
PRIPREMA
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte brašno i ulje. Smesu izlijte u
podmazan kalup za tortu i pecite koru na 250 stepeni. Umutite polovinu
pavlake, dodajte joj polovinu otopljenog želatina, istopljenu crnu
čokoladu i polovinu lešnika. Sve sjedinite laganim mućenjem, pa fil
rasporedite po kori. Zatim umutite drugu polovinu pavlake, dodajte
otopljeni želatin, preostali lešnik i otopljenu belu čokoladu. Sve dobro
sjedinite i nanesite preko prvog fila. Ostavite
tortu u frižideru par
sati da se dobro stegne. Ukrasite je po želji.