POTREBNO JE
ZA KORU
10 jaja, 250 g šećera, 250 g brašna
ZA FIL 6 jaja, 200 g šećera, 200 g
čokolade, 200 g
putera
ZA PRELIV 13 kašika šećera
PRIPREMA
Umutite belanca sa šećerom, pa dodajte žumanca i brašno. Od ove smese na
poleđini pleha ispecite šest tankih kora. Umutite cela jaja sa šećerom i
kuvajte na pari. Dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte da se čokolada
istopi, pa sklonite s vatre. Kad se masa ohladi, dodajte umućen puter,
pa dobro sjedinite smesu i nafilujte tortu. Poslednju koru ostavite sa
strane. Stavite šećer da se karamelizuje, pazeći da ne izgori, pa njime
prelijte poslednju koru. Vlažnim nožem odmah utisnite linije tako da
dobijete 16 trouglova. Isecite ih i poslažite preko fila, pa još malo
ukrasite
tortu.