četvrtak, 5. lipnja 2014.

Vocna torta




POTREBNO JE
ZA KORE 18 belanaca, 18 kašika šećera, 150 g mlevenih oraha, 3 kašike brašna
ZA FIL 18 žumanaca, 18 kašika šećera, 6 kašika brašna, 500 ml mleka, 250 g maslaca, 100 g umućene slatke pavlake, voće po želji (višnje, ananas, banane)

PRIPREMA
Umutite belanca i šećer, pa lagano umešajte brašno i orahe. Podelite smesu na tri dela, a trećinu preručite u podmazan pleh i pecite 10 minuta na 200 stepeni. Na isti način ispecite još dve kore. Za fil stavite mleko i šećer da provri. Sjedinite žumanca i brašno, te sipajte u provrelo mleko neprekidno mešajući. Kuvajte oko sedam minuta, ohladite i sastavite s umućenim maslacem. Filu dodajte umućenu pavlaku i seckano voće. Svaku koru filujte, a na kraju premažite umućenim šlagom i dekorišite voćem.