subota, 14. lipnja 2014.

Vasina torta




POTREBNO JE
ZA KORU: 5 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika mlevenih oraha, 1 kašika brašna, sok od pomorandže za natapanje.
ZA FIL: 200 g mlevenih oraha, 1 kašika vrućeg mleka, 6 žumanca, 12 kašika šećera, 125 g maslaca, 2 štangle čokolade.
ZA GLAZURU: 6 belanaca, 200 g šećera, 1 šoljica vode

PRIPREMA
Dobro umutite belanca, dodajte šećer, sve vreme muteći, pa dodajte žumanca i na kraju orahe i brašno. Ispecite koru na 180 stepeni 20-25 minuta. Za fil izmešajte orahe i malo šećera i potom sve natopite sa vrelim mlekom. Posebno dobro izmešajte žumanca i šećer, pa u to dodajte otopljenu čokoladu i umućeni maslac i sve dobro sjediniti. Za glazuru dobro ulupajte belanca, a prethodno ušpinujte šećer i vodu. Dobro ušpinovani šećer pažljivo dodajite u sneg od belanaca. Koru poprskajte sokom od pomorandže, preko stavite fil, pa odozgo glazuru.