subota, 14. lipnja 2014.
Torta bomba
POTREBNO JE
ZA KORU:6 jaja, 6 kašika šećera, 3 kašike brašna, 6 kašika mlevenih oraha, 1 kašika prezli.
FIL: 150 g mlevenog keksa, 200 g mlevenih oraha, 6 žumanaca, 150 g margarina, 150 g šećera u prahu, 200 g soka od pomorandže.
GLAZURA: 6 belanaca, 200 g šećera, 6 kašika rastopljenog šećera, malo oraha
PRIPREMA
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte brašno, mlevene orahe i prezle. Umućenu masu sipajte u namašćen i brašnom posut pleh i ispecite koru u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na pari umutite šećer u prahu i žumanca. Dodajte mleveni keks, mlevene orahe i sok. Kada se masa prohladi, dodajte umućeni margarin. Za glazuru umutite belanca i šećer u čvrst sneg, pa pažljivo dodajite kašiku po kašiku ušpinovanog šećera. Na ohlađenu koru stavite fil, pa glazuru i po želji ukrasite mlevenim orasima ili rendanom čokoladom.