petak, 13. lipnja 2014.

Kinderbueno


Sastojci:

ZA KORU:
  •  6 belanaca, 
  • 4 kašike brašna, 
  • 6 kašika šećera. 
  • Potrebno još i 100 g nutele, 
  • 100 g seckanih lešnika, keks.
ZA FIL:
  • 1 l mleka, 
  • 8 kašika gustina, 
  • 6 žumanaca, 
  • 10 kašika šećera, 
  • 1 puding od vanile,
  •  200 g margarina, 
  • 3 vanilin šećera, 
  • 100 g čokolade za kuvanje.

Priprema:

U mleku skuvajte fil od datih sastojaka (osim čokolade), pa kada se ohladi dodajte margarin i sjedinite. Zatim podelite na dva dela i u jedan dodajte istopljenu čokoladu. Kalup promera 32 cm obložite papirom za pečenja, namažite margarinom i pospite lešnicima. Umutite belanca i šećer, zatim lagano dodajte brašno i sjedinite, pa prelijte po lešnicima. Pecite 15 minuta na 180 C. Kad je gotovo, izvadite i okrenite na stranu gde su lešnici, namažite nutelom i prekrite keksom. Po keksu namažite beli fil pa tamni. Umutite 2,5 dl slatke pavlake i namažite odozgo. Ukrasite krupno mlevenim lešnikom i pre služenja ostavite na par sati u frižider.

Preuzeo sa: tortee-recepti.blogspot.com