petak, 13. lipnja 2014.
Lagane kokos kocke
POTREBNO JE
200 g mlevenog keksa, 100 g mlevenih pirinčanih pahuljica, 2 dl vode, 1 vanilin šećer, 2 kašike smeđeg šećera, 2 kašike margarina light za mazanje.
ZA FIL: 2 pudinga od vanile, 100 g bele čokolade sa kokosom, 500 ml mineralne vode, smeđi šećer (po želji), 1 šolja čokoladnih pirinčanih pahuljica.
PRIPREMA
Vodu sa šećerom stavite da se kuva, dodajte margarin, sklonite sa ringle i dodajte mleveni keks i pahuljice. Dobro promešajte i rasporedite pleh premazan margarinom. Puding skuvajte u mineralnoj vodi, dodajte šećer i čokoladu, pa mešajte dok se čokolada ne otopi. Kada se smesa malo ohladi, umešajte čokoladne pahuljice, pa premažite preko formirane kore.