subota, 14. lipnja 2014.

Svarcvald




POTREBNO JE

ZA KORE: 8 jaja, 2 kašike kakaoa, 5 kašika šećera, 4 kašike brašna.
ZA FIL: 1 l mleka, 5 kašika pudinga od vanile, 2 dl vode, 10 kašika šećera, 5 kašika gustina, 1 kg višanja, 150 g čokolade, 400 g šlaga

PRIPREMA

Umutite belanca sa šećerom, dodajte žumanca, brašno i kakao, pa sve sjedinite. Masu podelite na tri dela i pecite tri kore na 180 stepeni oko 20 minuta. Stavite mleko sa šećerom da proključa. U vodi razmutite gustin i puding i dodajte mleku kada provri. Kuvajte krem dok se ne zgusne, ostavite da se ohladi i zatim u njega dodajte umućeni šlag. Na koru ređajte višnje koje ste prethodno skuvali sa malo šećera i ocedili, zatim fil i tako redom. Poslednju koru premažite sa malo krema, stavite šlag, rendanu čokoladu i višnje.