subota, 14. lipnja 2014.

Pisinger oblatne




POTREBNO JE

1 pakovanje oblandi, 4 jajeta, 2 žumanca, 300 g šećera, 150 g čokolade, 300 g maslaca, 150 g mlevenih badema, sok od 1/2 limuna.
ZA GLAZURU: 3 kašike vode, 2 kašike šećera, 100 g čokolade, 80 g maslaca

PRIPREMA

Jaja, žumanca, šećer i čokoladu umutite mešajući na pari. Kad se smesa počne zgušnjavati, sklonite je i ostavite da se prohladi. Penasto umutite maslac i dodajte mu ohlađenu prethodnu smesu, limunov sok i mlevene bademe, koje ste prethodno malo propržili. Ovim filom premazujte oblande i slažite jednu na drugu, a zatim ih odozgo pritisnite nečim teškim. Ostavite tortu u frižideru da se dobro ohladi, pa prelijte čokoladnom glazurom i pospite seckanim bademima.