srijeda, 11. lipnja 2014.

Raspberry nougat cake

Meki biskvit,krema od lješnjaka,žele od malina,glazura od bijele čokolade...

Sastojci

     biskvit: 4 jaja
      100 g šećera
      100 g maslaca
      100 g čokolade od lješnjaka
      100 ml ulja
      1 žlica kakaa u prahu+1 žličica mljevene kave
      1 ipo žličica praška za pecivo
      100 g oštrog brašna
      ribana korica limuna
      1 žlica soka od limuna
     nougat krema: 400 ml mlijeka+2 žlice šećera
      1 nougat premium prašak za puding
      100 g čokolade s lješnjakom
      100 ml vrhnja za šlag
     malina žele: 300g smrznutih malina
      100g šećera
      100 ml vode
      300 ml dobivenog soka od malina
      40g brašna ili gustina,ili 1 prašak za puding malina
     bijela glazura: 200g bijele kuverture
      100 ml vrhnja za šlag
      1 žlica soka od limuna


Priprema

    Za biskvit odvojite bjelanjke od žutanjaka.
    Žutanjke tucite sa 50g šećera u gustu kremu.
    Maslac i čokoladu stavite topiti na laganu vatru.
    Mlaku čokoladu dodajte smjesi tučenih jaja.
    Dobro izmješajte,pa dodajte ulje,brašno i prašak za pecivo.
    Dodajte kakao u prahu i mljevenu kavu,naribanu koricu limuna i sok.
    Sve dobro izmiješajte da se sastojci povežu.
    Bjelanjke uz dodatak ostalih 50g šećera istucite u čvrst snijeg.
    Špatulom ručno umiješajte u dobivenu tamnu smjesu.
    Stavite peći u namašćen lim s tim da stranice ne mastite i pecite na 180 C-35 min.
    Kalup je okrugli veličina 26.
    Pečeni biskvit natopite sa miješavinom ruma i mlijeka.

    Napravite nougat kremu.
    U mlijeko dodajte šećer i stavite kuhari na laganu vatru.
    Uzmite par žlica toplog mlijeka i u njemu dobro razradite prašak za puding.
    Ulijte u mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne.
    U vrući puding umiješajte čokoladu odlomljenu na kockice i miješajte dok se sva čokolada ne otopi.
    Ohladiti malo na sobnoj temperaturi,pa preseliti u hladnjak.
    U dobro ohlađenu kremu umiksajte vrhnje za šlag.

    Maline stavite kuhati sa šećerom i vodom na laganu vatru.
    Kuhajte dok se maline ne raskuhaju.
    Procijedite kroz cijedilo,da dobijete čisti sok.
    Trebate dobiti 300 ml soka.
    Ugustite maline sa brašnom,gustinom ili pudingom od malina.
    Ja sam koristila brašno.

    Na pladanj gdje ćete slagati tortu stavite biskvit.
    Oko biskvita stavite obruč,da vam bude lakše nanošenje krema.
    Na biskvit namažete nougat kremu.
    Preko kreme prelijte žele od malina.
    Stavite u hladnjak da se kreme stegnu.
    Na kraju prelijte kolač bijelom glazurom.
    Bijelu kuverturu topite u vrhnju za šlag.

    Kolač dobro ohladiti.