Meki biskvit,krema od lješnjaka,žele od malina,glazura od bijele čokolade...
Sastojci
biskvit: 4 jaja
100 g šećera
100 g maslaca
100 g čokolade od lješnjaka
100 ml ulja
1 žlica kakaa u prahu+1 žličica mljevene kave
1 ipo žličica praška za pecivo
100 g oštrog brašna
ribana korica limuna
1 žlica soka od limuna
nougat krema: 400 ml mlijeka+2 žlice šećera
1 nougat premium prašak za puding
100 g čokolade s lješnjakom
100 ml vrhnja za šlag
malina žele: 300g smrznutih malina
100g šećera
100 ml vode
300 ml dobivenog soka od malina
40g brašna ili gustina,ili 1 prašak za puding malina
bijela glazura: 200g bijele kuverture
100 ml vrhnja za šlag
1 žlica soka od limuna
Priprema
Za biskvit odvojite bjelanjke od žutanjaka.
Žutanjke tucite sa 50g šećera u gustu kremu.
Maslac i čokoladu stavite topiti na laganu vatru.
Mlaku čokoladu dodajte smjesi tučenih jaja.
Dobro izmješajte,pa dodajte ulje,brašno i prašak za pecivo.
Dodajte kakao u prahu i mljevenu kavu,naribanu koricu limuna i sok.
Sve dobro izmiješajte da se sastojci povežu.
Bjelanjke uz dodatak ostalih 50g šećera istucite u čvrst snijeg.
Špatulom ručno umiješajte u dobivenu tamnu smjesu.
Stavite peći u namašćen lim s tim da stranice ne mastite i pecite na 180 C-35 min.
Kalup je okrugli veličina 26.
Pečeni biskvit natopite sa miješavinom ruma i mlijeka.
Napravite nougat kremu.
U mlijeko dodajte šećer i stavite kuhari na laganu vatru.
Uzmite par žlica toplog mlijeka i u njemu dobro razradite prašak za puding.
Ulijte u mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne.
U vrući puding umiješajte čokoladu odlomljenu na kockice i miješajte dok se sva čokolada ne otopi.
Ohladiti malo na sobnoj temperaturi,pa preseliti u hladnjak.
U dobro ohlađenu kremu umiksajte vrhnje za šlag.
Maline stavite kuhati sa šećerom i vodom na laganu vatru.
Kuhajte dok se maline ne raskuhaju.
Procijedite kroz cijedilo,da dobijete čisti sok.
Trebate dobiti 300 ml soka.
Ugustite maline sa brašnom,gustinom ili pudingom od malina.
Ja sam koristila brašno.
Na pladanj gdje ćete slagati tortu stavite biskvit.
Oko biskvita stavite obruč,da vam bude lakše nanošenje krema.
Na biskvit namažete nougat kremu.
Preko kreme prelijte žele od malina.
Stavite u hladnjak da se kreme stegnu.
Na kraju prelijte kolač bijelom glazurom.
Bijelu kuverturu topite u vrhnju za šlag.
Kolač dobro ohladiti.