srijeda, 11. lipnja 2014.

Princeza šubarica

Sastojci

      TIJESTO
     150g masti ili 160 g margarina
     10 žlica šečera
     4 jaja
     520 g mekog brašna
     60 g tamnog kakaa
     1 prašak za pecivo
      KREMA
     500ml mlijeka
     1 vanili puding
     2 pune žlice gustina
     150g šečera
     2 burbon vanilija, vanili pasta
     100g bijele čokolade
     250g maslaca
      kokos

Priprema

    Mast i jaja dugo, dugo miksajte da vam se pretvore u finu kremu.
    Ostalo prosijte i dodajte u tu kremu te fino povežite, meni sve to odradi mikser a vi možete i rukama, kad povežete.
    Ostavite u frižideru da se malo stegne, pola sata.
    Rastanjite i vadite keksiće na veličinu koju želite.
    pecite nekih 10-tak minuta.

    U 100 ml mlijeka razmutite puding i gustin.
    Ostalo mlijeko sa šečerom ugrijte do vrenja i skuhajte puding, cijelo vrijeme miješajući pjenjačom da se ne stvore grudice. Kad je puding kuhan ugasite vatru i dodajte izlomljenu bijelu čokoladu, burbon vaniliju i maslac a možete i margarin sa okusom vanilije. Miješajte pjenjačom dok se sve ne otopi i poveže u gustu gustu finu kremu. Prebacite u drugu posudu i prekrijte prijanjajučom folijom da se ne stvori kožica.
    Ohladite kremu do kraja. Ja obično to napravim navečer i pustim do jutra.
    Slažete keks, krema, keks, krema, keks. Cijeli keks okolo namažete kremom i uvaljate u kokos. Na vrh stavite cvjetak kreme i princezi krunu od hostije, a možete i čokoladu.
   
    Moji keksići su bili za dva griza, promjera 3,5 cm, lijepi, slatki i mamili su da ih zagrizeš.......