petak, 13. lipnja 2014.

Ledena poslastica




POTREBNO JE
500 ml mleka, 500 ml slatke pavlake, 12 kašika gustina, 1 kesica vanilin šećera, 100 g tamne čokolade, 4 kašike šećera, keks.

PRIPREMA
Mleko i pavlaku pomešajte, oduzmite 150-180 ml i dobro izmešajte sa gustinom. Ostatak stavite da se kuva, pa kad uvri, smanjite temperaturu i lagano, uz stalno mešanje, ukuvajte razmućeni gustin. Umešajte vanillin šećer i podelite smesu na dva dela. U jedan deo dodajte čokoladu i mešajte dok se ne rastopi. U drugi deo umešajte šećer. Duguljasti pleh obložite providnom folijom, pa stavljajte jednu kašiku belog krema, pa jednu tamnog i tako šarajte dok se ne potrošite sav fil. Odozgo lagano utisnite keks. Ostaviti u frižider preko noći. Ohlađeni desert poklopite odgovarajućom tacnom i pažljivo prevrnite, pa odvojite od folije i poslužite.