srijeda, 28. svibnja 2014.

Torta sa bananama

 

Sastojci:


5 belanaca
5 kašika šećera
5 kašika hladne vode
5 kašika oraha
1 prašak za pecivo
1 kašika brašnaKrem:

5 žumanaca
5 kašika šećera
500 ml mleka
1 puding od vanile
2 kašike gustina
150 ili 200 ml slatke pavlake zavisno kakva su jaja, kakav je puding, pa od njih zavisi gustina fila.

Još:

3 banane

Priprema:


Ulupati belanca sa šećerom, da se šećer otopi, pa dodati vodu u mlazu i uz mućenje.
Dodati orahe, brašno i prašak za pecivo pa sjediniti kašikom.
Zagrejati rernu na 200 stepeni pa smesu istresti u pleh od rerne u koji ste stavili papir za pečenje.
Peći oko 15 minuta, zavisno od rerne, da bude kora svetlo braon.
Ohladjenu koru preseći na tri jednaka dela, 3 trake. Koru seći po širini.
Pomeešati žumanca, šećer, puding i gustin, pa naliti malo mleka is ve sjediniti, a ostatak staviti da provri, pa zakuvati umućenu smesu.
Mešati dok se ne zgusne, skloniti sa vatre pa skroz ohladiti.
Ulupati 150 ili 200 ml slatke pavlake i postepenod odavati uz mućenje u ohladjen krem.
banane iseći na deblje kolutove.
Redjati: kora, krem, banane, krem, kora, krem, banane, krem, kora.
Ostatkom fila premažite tortu pa dekorišite po želji.
Ostaviti bar 2h u frižider pa poslužiti.