srijeda, 28. svibnja 2014.

Kolač sa jagodama


Sastojci:


4 jaja
120 gr brašna
120 gr šećera
2 kašike vode
2 kašike ulja
1 kesica vanilin šećera
1 kašičica praška za pecivo

Krem:

500 gr jagoda ( 250gr za krem i 250 za dekoraciju )
250 gr krem sira ili maskarpone ( krem sir je mnogo jeftiniji )
150 ml slatke pavlake
100 gr šećera u prahu
1 kesica šlaga


Priprema:


Ulupati belanca sa šećerom i vanilin šećerom.
Dodati jedno po jednu žumance, ulje, pa vodu uz miksiranje.
Pomešati brašno sa praškom za pecivo i dodati smesi, pa sve sjediniti varjačom.
Peći u plehu veličine 20 x 30 cm na 170 stepeni 20 minuta.
Tako ispeći i drugu koru, pa ih ohladiti.
Ulupati slatku pavlaku. Pomešati krem sir sa šećerom u prahu,
Pa obe smese sjediniti.
Dodati 250 gr iseckanih jagoda.
Na koru naneti sav krem, pa poklopiti drugom korom
Na drugu koru  staviti  ulupanu jednu kesicu šlaga.
Odgore poslagati isešečene jagode i isprskati ih sa malo bele čokolade.
Dobro ohladiti kolač pa poslužiti.
Napomena: Ove pločice od čokolade se rade tako što se na pari otopi čokolada sa malo ulja i kašikom ili spatulom za kolače se na papir za pečenje nanosi u tankom sloju u obliku pravougaonika ili kvadrata.
Ostavi se da se stegne pa se pažljivo skida i stavlja oko torte.