petak, 30. svibnja 2014.

Minjon torta




POTREBNO
2 margarina (500 gr), 650 g šećera u prahu, 15  jaja, 700 g čokolade za kuvanje, 9 kašika brašna,  700 g šlaga, 1 l mleka.

PRIPREMA
Umutiti 2 margarina sa 650 g šećera u prahu. Odvojiti belanca od žumanaca i posebno ih umutiti. U umućeni margarin i šećer u prahu dodati umućena žumanca, rastopljenu čokoladu i umućena belanca. Sve to umutiti mikserom i od dobijene smese odvojiti u posebnu posudu 39 kašika, a ostatak ostaviti za fil. Zatim u odvojenu smesu dodati 9 kašika brašna. U pleh obložen aluminijumskom folijom staviti 13 kašika smese u koju smo dodali brašno i peći koru na 200 stepeni 10 do15 minuta. Postupak ponoviti još 2 puta tako da dobijemo 3 kore. Umutiti 700 g šlaga sa 1 litar mleka. Kore filovati tako što na prvu koru namažemo fil, a preko fila šlag, zatim staviti drugu koru pa fil, šlag i na kraju staviti treću koru. Celu tortu ukrasiti preostalim šlagom.