petak, 30. svibnja 2014.

Cokoladna kokos torta




POTREBNO
250 g kokosovog brašna, 250 g čokolade za kuvanje, 250 g margarina, 200 g smeđeg šećera, 6 jaja, 1/2  kašičice sode bikarbone, 30 g kakaoa, 200g čokolade i 7,5 dl slatke pavlake za glazuru.

PRIPREMA
Čokoladu izrendajte sitno kao kokosovo brašno i pomešajte sa kokosom. Umutite penasto margarin uz dodatak šećera i onda dodavajte jedno po jedno jaje. Dodajte kakao i sodu bikarbonu. Sada dodajte mešavinu od kokosa i čokolade i promešajte dok se smesa ne ujednači. Sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Ohladite koru. Pripremite glazuru tako da na laganoj vatri otopite čokoladu zajedno sa slatkom pavlakom dok ne dobijete glatku smesu. Prelijte vruću glazuru preko kore. Ostavite u frižider da se dobro stegne i ohladi.