petak, 30. svibnja 2014.

Bijela vanila


 

POTREBNO JE
ZA TRI KORE 18 belanaca, 900 g šećera, 3 kašičice soka od limuna, 3 kašike brašna
ZA FIL 18 žumanaca, 18 kašika šećera, 10 kesica vanilin šećera, 250 g crne čokolade, 5 kašika brašna, 550 g margarina, 750 ml mleka, šlag krem od vanile
ZA PREMAZIVANJE 2 kesice šlaga, mleko
PRIPREMA
Za svaku koru umutite trećinu potrebnih sastojaka. Belanaca umutite sa šećerom, sokom od limuna i brašnom, pa ispecite tri kore u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Kad stavite koru da se peče, smanjite na 180 i pecite na pek-papiru dok ne porumeni. Za fil umutite sva žumanca sa 18 kašika šećera, pa im dodajte dve štangle rendane čokolade, vanilin šećer i šoljicu mleka. Skuvajte fil na pari. Za drugi fil razmutite pet kašika brašna u pola litre mleka i skuvajte krem. U oba fila dodajte po jedan umućen margarin, a u prvi i šlag krem od vanile. Preostalu čokoladu otopite sa 50 g margarina i kašikom mleka. Filujte prvu koru sa oba fila i preko stavite drugu koru. Otopljenom čokoladom prelijte tu koru pa preko nje nanesite samo žuti fil. Treću koru nafilujte samo crnim filom. Ukrasite šlag kremom od vanile.