petak, 30. svibnja 2014.

Ambasador torta


 

POTREBNO JE
ZA KORU 6 jaja, 6 kašika šećera, 12 kašika mlevenih oraha, 3 kašike brašna, kašika kakaoa
ZA SIRUP 6 kašika šećera, 1 dl vode, strugana kora od pomorandže, strugana kora od limuna
ZA FIL 0,5 l mleka, 6 kašika griza, 250 g margarina, 200 g šećera u prahu, 200 g žele bombona, 200 g seckanih oraha
ZA GLAZURU 4 štangle čokolade, 4 kašike ulja, 3 kašike šećera
PRIPREMA
Umutite cela jaja sa šest kašika šećera, pa dodajte mlevene orahe, brašno i kakao. Ispecite koru u podmazanom i brašnom posutom okruglom kalupu, pa je ohladite i prelijte je kuvanim sirupom. Za fil skuvajte griz u mleku, a posebno umutite margarin sa šećerom u prahu i pažljivo umešajte u ohlađeni griz. Dodajte iseckane žele bombone i orahe, pa filujte tortu. Gotovu tortu prelijte glazurom od čokolade.