petak, 30. svibnja 2014.

Zerbo torta


 

POTREBNO JE
20 jaja, 50 kašika šećera, 27 kašika mlevenih oraha, 8 kašika brašna, 400 g čokolade, 450 g margarina, 3 kesice vanilin šećera
PRIPREMA
Umutite šest jaja sa 12 kašika šećera, dodajte 12 kašika mlevenih oraha i četiri kašike brašna, pa od ove mase ispecite koru. Isto uradite i za drugu koru. Za prvi fil karamelišite 10 kašika šećera sa 100 ml vode, skinite sa vatre, umešajte 50 g margarina i ohladite. Za drugi fil otopite 200 g čokolade sa 100 g margarina i ohladite, a treći fil skuvajte na pari od osam jaja i 16 kašika šećera. Kad se zgusne, dodajte penasto umućen margarin sa vanilin šećerom. Tortu filujte na sledeći način: kora, prvi, drugi i treći fil, opet kora, prvi, drugi i treći fil. Tortu prelijte glazurom koju ste napravili od 200 g čokolade rastopljene sa 100 g margarina.