Ljubitelji oraha sa ovom tortom zasigurno neće pogriješiti. Ukoliko i
samo bacite pogled na potrebne sastojke za pripremu ove torte biti će
vam jasno da se radi o zaista kaloričnom desertu. Ali, i jako ukusnom!
Za izradu ove torte nije potrebno brašno, stoga je idealna za one koji
izbjegavaju kolače sa brašnom ili su na režimu prehrane bez glutena.
Biskvit:
10 bjelanjaka
300 gr šećera
400 gr oraha
Od bjelanjaka napraviti čvrsti snijeg, dodati šećer i orahe. Sve zajedno pomiješati i od smjese ispeći 2 kore.
Krema:
10 žumanjaka
300 gr šećera u prahu
250 gr maslaca
2 dl vrhnja za šlag
Biskvit:
10 bjelanjaka
300 gr šećera
400 gr oraha
Od bjelanjaka napraviti čvrsti snijeg, dodati šećer i orahe. Sve zajedno pomiješati i od smjese ispeći 2 kore.
Krema:
10 žumanjaka
300 gr šećera u prahu
250 gr maslaca
2 dl vrhnja za šlag
Žumanjke i šećer dobro pomiješati sa mikserom. Potom ih kuhati na pari
15 minuta. Kada se smjesa ohladi dodati pjenasto izrađen maslac. Sve
dobro pomiješati i dodati umućeno vrhnje za šlag.
Čokoladna glazura:
200 gr čokolade
malo maslaca
Čokoladu i maslac otopiti na pari.
Biskvit premazati sa otopljenom čokoladom, premazati sa kremom, poklopiti sa drugim biskvitom i ponoviti glazura + krema. Ukrasite sa mljevenim orasima i čokoladnom glazurom. (recepti-svijeta.com)
Čokoladna glazura:
200 gr čokolade
malo maslaca
Čokoladu i maslac otopiti na pari.
Biskvit premazati sa otopljenom čokoladom, premazati sa kremom, poklopiti sa drugim biskvitom i ponoviti glazura + krema. Ukrasite sa mljevenim orasima i čokoladnom glazurom. (recepti-svijeta.com)