subota, 5. srpnja 2014.

Domaća kinderlada

 
 
Sastojci

    KINDERLADA:
     30 dkg šećera
     3 dl vode
     3 vrećice vanilin šećera
     250 g margarina
     1/2 kg mlijeka u prahu
     2 žlice kakaa
    EUROKREM:
     40 dkg šećera
     3 dl vode
     3 vrećice vanilin šećera
     250 g margarina
     1/2 kg mlijeka u prahu
     5 dkg mljevenih lješnjaka
     2 žlice kakaa


Priprema


    Šećer staviti u veću posudu i zalijati sa 3 dl kipuće vode, malo promješati te dodati vanilin šećer i narezani margarin te dobro promješati pjenjačom da se margarin pomalo otopi.
    Tada dodati mlijeko u prahu pa miksati mikserom cca. 5 minuta da dobijemo lijepu smjesu bez eventualnih grudica od mlijeka u prahu.
    U polovicu smjese dodati 2 žlice kakaa te opet dobro promješati.
    Napuniti staklenke ili neke posudice koje imate sa poklopcem te staviti u frižider da se malo ohladi.

    Postupak je isti i za eurokrem, osim što dodamo još 5 dkg sitno mljevenih lješnjaka (u kompletnu smjesu, pa u polovicu opet kakao).
    Staklenke sam punila tako da sam bijelu smjesu stavila u jednu vrećicu za zamrzavanje, a smeđu u drugu, odrezala vrh vrećica te istovremeno istiskala obadvije smjese u staklenke. (coolinarika.com)