subota, 5. srpnja 2014.

Bajadera torta

 
 
 Sastojci

Kora: 5 belanaca, 10 kašika šećera, 150 g mlevenih oraha, 2 kašike brašna, Fil sa keksom: 300 g mlevenog keksa, 100 g putera, 100 g čokolade za kuvanje, 1 konzerva ananasa (oko 500 g), Žuti fil: 1/2 l mleka, 2 kesice pudinga od vanile, 5 žumanaca, 100 g putera, 5 kašika šećera, Za ukrašavanje: 1 slatka pavlaka (250 ml)
 
Priprema

Umututite čvrst sneg od belanaca, dodajte šećer i mutite dok masa ne postane gusta. Dodajte u umućena belanca brašno i mlevene orahe, izmešajte sve lagano i sipajte u podmazan pleh. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dvadesetak minuta.

Fil sa keksom – natopite keks sa sokom od ananasa, dodajte penasto umućen puter i rastopljenu čokoladu.

Žuti fil – skuvajte puding sa žumancima i šećerom, kad se prohladi dodajte puter i mutite dok se ne sjedini i masa postane penasta.

Na pečenu i ohlađenu koru stavite prvo fil sa keksom, preko njega poređajte seckani ananas i odozgo prekrijte sa žutim filom. Umutite šlag od slatke pavlake i ukrasite tortu. Prijatno! (kuvajsam.com)