Svi znamo da višnje i šlag idu itekako, tako da ovaj recept već ima veliku prednost.
Sastojci:
1 tegla 720ml kompota od višanja
5 kašika gustina
5 kašika šecera
2 pudinga od vanilije
2 vanilin šecera
500 ml. mlijeka
0,2 dcl kiselog vrhnja (Dukat)
1 šlag krema od vanilije
Sastojci:
1 tegla 720ml kompota od višanja
5 kašika gustina
5 kašika šecera
2 pudinga od vanilije
2 vanilin šecera
500 ml. mlijeka
0,2 dcl kiselog vrhnja (Dukat)
1 šlag krema od vanilije
Priprema:
Posložiti red keksa (petit-Kent) u tepsiju velicine 22×39. Količina keksa zavisi od veličine tepsije. Kompot iz višanja oko 4 dcl i dodati 1 dcl vode staviti da kuha. Uzeti malo ovoga soka i izmješati sa 5 kašike gustina i 5 kašika šecera, te dodati u kompot koji se kuha. Kuhati oko 3 min, dok se ne zgusne. Vruce preliti preko poredanog keksa. 2 pudinga od vanilije izmješati sa 2 vanilin šecera i dodati u 500 ml. mlijeka koje kuha. Kada je puding gotov, ohladiti ga i dodati 0,2 dcl kiselog vrhnja. Sve dobro umutiti i preliti preko višanja. Na kraju umutiti šlag kremu od vanilije. (namirnice.ba)
Posložiti red keksa (petit-Kent) u tepsiju velicine 22×39. Količina keksa zavisi od veličine tepsije. Kompot iz višanja oko 4 dcl i dodati 1 dcl vode staviti da kuha. Uzeti malo ovoga soka i izmješati sa 5 kašike gustina i 5 kašika šecera, te dodati u kompot koji se kuha. Kuhati oko 3 min, dok se ne zgusne. Vruce preliti preko poredanog keksa. 2 pudinga od vanilije izmješati sa 2 vanilin šecera i dodati u 500 ml. mlijeka koje kuha. Kada je puding gotov, ohladiti ga i dodati 0,2 dcl kiselog vrhnja. Sve dobro umutiti i preliti preko višanja. Na kraju umutiti šlag kremu od vanilije. (namirnice.ba)