subota, 5. srpnja 2014.

Krem kolač od kokosa

 
 
Sastojci:
400 g glatkog brašna,
100 g margarina,
80 g secera u prahu,
1 jaje
1/2  praska za pecivo,
1 zlica kakaa,
1-2zlice mlijeka,
50 g ribane cokolade
Nadjev od kokosa:
6 bjelanjaka,
250 g secera u prahu,
250 g kokosa
Nadjev od žumanjaka:
0,4 L mlijeka,
6 zumanjaka,
2 zlice poluostrog brasna,
2 zlice gustina,
250g maslaca,
250g secera u prahu,
1 vanilin secer.
 
Priprema:

Od brasna,praska za pecivo,jaja,margarina ,secera,kakaa i mlijeka izraditi tijesto koje treba podijeliti na polovice i staviti na hladno mjesto.Polovicu tijesta na pobrasnjenoj dasci razvuci u tanku koru, valjkom je prebaciti na namascen lim i premazati nadjevom od kokosa.Prekriti drugom rastanjenom polovicom, izbosti vilicom,i peci u srednje toploj pecnici.Preko ohladjenog kolaca premazati nadjev od zumanjaka,m posipati ribanom cokoladomi,cim se stvrdne, rezati na kocke.
Priprema nadjeva od kokosa:
Bjelanjke i secer istuci nad parom,dodati kokos i dobro promijesati.
Priprema nadjeva od žumanjaka:
U mlijeko dodati brasno,gustin i žumanjke pa na blagoj vatri ili u posudi stavljenoj u drugu s kipucom vodom skuhsti gustu kremu.Ohlađenu masu polako dodati u maslac izrađen sa secerom u prahu i vanilin secerom.
(dobar-recept.blogspot.com)