POTREBNO JE
2 jajeta, 300 g šećera, kesica
vanilin šećera, 125 g margarina, 100 g
kakaoa, 200 g brašna, 200 ml
jogurta, kesica
praška za pecivo, 200 ml
nes kafe
ZA I FIL 500 g
malina, 200 g šećera, 200 ml vode, 1
puding od maline
ZA II FIL 200 g
šlag krema u prahu, 200 ml vode, 200 g
čokolade, 200 ml kisele pavlake
PRIRPEMA
Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom, pa im dodajte
otopljen margarin, jogurt, kakao, brašno i prašak za pecivo. Sjedinite
masu dolivajući vruću nes kafu. Smesu izlijte u podmazan pleh i pecite
pola sata na 180 stepeni. Koru ohladite na rešetki i isecite je na tri
dela. Kad se kora ispeče i dobro ohladi, vodoravno je izrežite na tri
dela. Za prvi fil u posudu stavite maline, šećer i decilitar vode,
prokuvajte i, kad se šećer otopi, dodajte puding od maline razmućen i
decilitru vode. Kuvajte dok se ne zgusne. Topao puding nanesite
ravnomerno na sve tri kore i ostavite da se ohladi. Za drugi fil umutite
šlag sa vodom, pa dodajte istopljenu čokoladu i kiselu pavlaku. Sve
dobro umutite i filujte tortu: kora sa slojem od malina, fil, druga
kora, drugi fil i tako redom.
Tortu ostavite dva-tri sata u frižideru da
se fino stegne.