POTREBNO JE
ZA KORU
5 jaja, 150 g šećera, 70 g brašna, 70 g
kakao praha, rendana kora od
limuna
ZA KREM 100 ml likera od
banane, 80 g gustina, 150 g šećera, 500 ml mleka, 180 g maslaca
ZA PEKMEZ 150 g likera od
pomorandže
PRIPREMA
Penasto umutite jaja i šećer, pa dodajte brašno izmešano s
kakaom i rendanom limunovom korom. Testo preručite u podmazan i brašnom
posut pleh, te pecite. Prohlađenu koru isecite na tri jednaka dela,
zatim dve kore premažite sirupom. Gustin razmutite u malo mleka. Ostatak
mleka prokuvajte sa šećerom, dodajte mu razmućen gustin i prokuvajte.
Krem potom ohladite i sjedinite s umućenim maslacem, a zatim umešajte
liker. Filujte pripremljene kore, ali tako da vam kora bez sirupa ostane
kao poslednja. Dekorišite po želji.