POTREBNO JE
pakovanje tankih kora
Za fil: 200 g mlevenih
badema, 200 g mlevenih
oraha, 100 g suvog
grožđa, 2 kesice vanilin šećera, 150 ml ulja
Za sirup: 500 g šećera, 2 kašike
meda, 1
limun, 300 ml vode
PRIPREMA
Pomešajte bademe i orahe s vanilin šećerom, dodajte oprano suvo grožđe i
promešajte. U pleh ređajte po dve kore, poprskajte ih uljem i pospite
pripremljenim filom. Završite korama, pa izrežite pitu oštrim nožem na
trouglove jednake veličine. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok
baklava ne poprimi zlatnožutu boju. Šećer, med i limun nasečen na
kolutove kuvajte s vodom da dobijete gušći sirup. Toplim sirupom zalijte
pečenu baklave i ostavite preko noći da upije sok, pa je poslužite
sutradan.