Sastojci
- 250 g lisnatog testa
- 2,5 l punomasnog mleka
- 1 gustin
- 200g oštrog brašna
- 10 jaja
- 4 kesice vanilin šećera
- 350 g šećera
Priprema
Lisnato testo odmrznuti i podeliti na dva dela. Svaki komad razvaljati i nabockati viljuškom pa ispeći kore na poleđini pleha.U većoj posudi zakuvati mleko.
Belancima dodati polovinu šećera i izmiksirati ih. Također, žumancima dodati polovinu šećera i vanilin šećer i izmiksirati ih pa im dodati gustin, brašno i na kraju umućene belance. Ovu smesu preneti u kipuće mleko s vodom pa kuvati na niskoj temperaturi uz mešanje nekoliko minuta. Dobijenu kremu preneti na jednu koru od lisnatog testa i pokriti je sa drugom korom. Krempitu ukrasiti šećerom u prahu, umućenim šlagom i listićima čokolade.