ponedjeljak, 10. veljače 2014.

Krempita


http://kolacii.blogspot.com/2013/08/krempita.html

Sastojci

  • 250 g lisnatog testa
  • 2,5 l punomasnog  mleka
  • 1 gustin
  • 200g  oštrog brašna
  • 10 jaja
  • 4 kesice vanilin šećera
  • 350 g šećera
Ukrašavanje

Priprema

Lisnato testo odmrznuti i podeliti na dva dela. Svaki komad razvaljati i nabockati viljuškom pa ispeći kore na poleđini pleha.
U većoj posudi zakuvati mleko.
Belancima dodati polovinu šećera i izmiksirati ih. Također, žumancima dodati polovinu šećera i vanilin šećer i izmiksirati ih pa im dodati gustin, brašno i na kraju umućene belance.  Ovu smesu preneti u kipuće mleko s vodom pa  kuvati na niskoj temperaturi uz mešanje nekoliko minuta. Dobijenu kremu preneti na jednu koru od lisnatog testa i pokriti je sa drugom korom. Krempitu ukrasiti  šećerom u prahu, umućenim šlagom i listićima čokolade.