ponedjeljak, 10. veljače 2014.

Domaći rafaelo



POTREBNO JE

180 ml slatke pavlake, 50 g šećera, kesica burbon vanilin šećera, 150 g bele čokolade, 140 g kokosovog brašna, 150 g neslanog krem sira ili mascarpone sira, oko 60 g celih lešnika ili blanširanih badema, kokosovo brašno za valjanje
 

PRIPREMA

Stavite da se kuvaju slatka pavlaka, šećer i burbon vanilin šećer, pa dodajte izlomljenu belu čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne otopi. Kuvajte na laganoj vatri 10 minuta. Skinite s vatre, umešajte kokosovo brašno i ostavite da se ohladi. Zatim sastavite sa krem sirom ili maskarponeom i ostavite da se hladi u frižideru oko dva sata. Kašičicom uzimajte smesu, utisnite po jedan manji lešnik ili blanširani badem i dlanovima oblikujte u kuglicu. Svaku kuglicu uvaljajte u kokosovo brašno i stavite u papirnatu korpicu.