POTREBNO JE
180 ml slatke pavlake, 50 g šećera, kesica burbon vanilin šećera, 150 g
bele čokolade, 140 g kokosovog brašna, 150 g neslanog krem sira ili
mascarpone sira, oko 60 g celih lešnika ili blanširanih badema, kokosovo
brašno za valjanje
PRIPREMA
Stavite da se kuvaju slatka pavlaka, šećer i burbon vanilin šećer, pa
dodajte izlomljenu belu čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne otopi.
Kuvajte na laganoj vatri 10 minuta. Skinite s vatre, umešajte kokosovo
brašno i ostavite da se ohladi. Zatim sastavite sa krem sirom ili
maskarponeom i ostavite da se hladi u frižideru oko dva sata. Kašičicom
uzimajte smesu, utisnite po jedan manji lešnik ili blanširani badem i
dlanovima oblikujte u kuglicu. Svaku kuglicu uvaljajte u kokosovo brašno
i stavite u papirnatu korpicu.