POTREBNO JE
ZA PATIŠPANJ
6 žumanaca, 200 g šećera, kesica vanilin šećer, 100 ml ulja, 3 kašike
vode, 140 g brašna, kesica prašaka za pecivo, 2 kašike gustina, 4
belanceta
ZA KREM
4 kašike gustina, 500 ml mleka, kesica vanilin šećer, 250 g šećera, 250 g margarina
ZA GLAZURU
1–2 kašike vode, 1–2 kašike šećera, 3 rebra čokolade za kuvanje, 1 kašike ulja
PRIPREMA
Umutite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom. Sipajte ulje, brašno,
prašak za pecivo, gustin i vodu, pa mešanjem sjedinite. Od četiri
belanceta umutite sneg i lagano sastavite sa smesom od žumanaca. Smesu
preručite u podmazani i brašnom posuti pleh. Pecite oko 40 minuta na 180
stepeni. Za krem umutite gustin s malo hladnog mleka i vanilin šećera.
Preostalo mleko stavite da se kuva s preostalim šećerom. Kad počne da
vri, lagano sipajte razmućeni gustin, pa kuvajte uz stalno mešanje dok
se krem ne zgusne. Krem ostavite da se hladi i povremeno promešajte da
se ne stvori korica. Zatim ga sastavite s penasto umućenim margarinom.
Modlom ili čašom s oštrom ivicom vadite krugove iz patišpanja. Jedan
krug premažite kremom i poklopite ga drugim, pa sa strane opet premažite
kremom i uvaljajte u kokosovo brašno tako da prekrijete krem. Sastojke
za glazuru skuvajte na pari i prelijte po vrhu šubarica.