POTREBNO JE
ZA KORE100 g ulja, 100 g vode, 20 g kakaoa, 5 jaja, 100 g šećera u prahu, 100 g kristal šećera, 150 g brašna
ZA FIL 1 l slatke pavlake, 250 g čokolade, 50 g ruma
PRIPREMA
Prokuvajte ulje i vodu sa kakao prahom i ostavite da se prohladi.Umutite žumanca sa šećerom u prahu, a u drugoj posudi belanca sa kristal šećerom. Spojite obe smese, pa u to dodajte prohlađenu mešavinu ulja, vode i kakoa. Lagano umešajte brašno i od ove smese ispecite šest tanjih kora. Prokuvajte pavlaku sa čokoladom, pa sklonite s vatre i dodajte rum. Stavite u frižider da se dobro ohladi, pa mutite mikserom dok se ne dobije bledunjav, gust krem. Nafilujte kore, a na kraju tortu možete premazati preostalim filom ili čokoladnim šlagom.