POTREBNO JE
ZA KORE
150 g čokolade za kuvanje, 150 g šećera, 170 g putera, 5 jaja, 100 g brašna
ZA KREM 0,5 l mleka, 150 g šećera, 4 kašike gustina, 5 žumanaca, 250 g putera, 100 g čokolade
PRIPREMA
Na pari otopite čokoladu, a jaja odvojte na belanca i žumanca. Penasto
umutite puter sa šećerom, pa dodajte jedno po jedno žumance, stalno
muteći. Kada se sve dobro sjedini dodajte otopljenu čokoladu i umešajte
brašno. Umutite čvrst sneg od belanaca i lagano ga sjedinite s
prethodnom smesom. Izlijte u podmazan i brašnom posut okrugli kalup i
pecite 50 do 60 minuta na 170 stepeni. Ohlađenu koru podelite na tri
dela. Oko 400 mililitara mleka stavite da se na pari kuva sa šećerom.
Posebno umutite gustin, žumanca i preostalo mleko i kad se šećer u mleku
istopi, kada mleko prokuva, dodajte mu smesu od gustina i žumanaca.
Mešajte neprekidno dok se krem ne zgusne, pa sklonite s vatre. Ohlađen
krem umutite s puterom i podelite ga na dva dela. Jedan deo krema ostaje
žut, a u drugi dodajte rastopljenu čokoladu. Filujte kore, prvo
čokoladnim kremom, a zatim svetlim kremom. Nafilovanu tortu prelijte
čokoladom i dekorišite po ukusu.