četvrtak, 5. lipnja 2014.

Torta sa ananasom




POTREBNO JE
300 g mlevenog plazma keksa, 100 g šećera u prahu, 150 g plazma keksa, margarin, 200 ml mleka, 5 jaja, vanilin šećer, 20 g želatina, 500 ml slatke pavlake, 300 g šećera, konzerva sečenog ananasa,
50 g čokolade, kesica šlaga, krem fiks, 2 kesice šlaga

PRIPREMA
U dublju tacnu poređati ceo plazma keks koji je natopljen mlekom. Zatim umutiti fil od mlevene plazme, margarina, malo mleka i 100 g šećera u prahu. Sve to sipati preko natopljenog plazma keksa. Poređati kolutove ananasa. Pripremiti žuti fil. Odvojte žumanca od belanaca. Sud sa žumancima stavite na paru, dodajte mleko, 100 g šećera, vanilin šećer, želatin i mutite mikserom dok se fil ne zgusne. Sklonite sud sa pare i ostavite da se ohladi. U sud za mućenje stavite slatku pavlaku, krem fiks i šlag i mutite dok ne dobijete potrebnu gustinu. Dodajte ohlađen krem i izmutite mikserom. Žuti fil namažite preko ananasa. Zatim tortu ukrasite šlagom, a na vrhu poređajte kriške ananansa.