srijeda, 4. lipnja 2014.

Srce torta

POTREBNO JE

1 kg jafa keksa, 300 ml mleka, 250 g maslaca
ZA FIL: 1 l mleka, 3 kesice pudinga od vanile, 1 kesica burbon vanilin šećera, 14 kašika šećera, 250 g maslaca, 3 kašike šećera u prahu, 2 dl slatke pavlake, za dekoraciju 3 kesice šlaga

PRIPREMA

Za podlogu u veću posudu stavite mleko da se zagreje, dodajte seckani maslac i pustite da provri. Sklonite i dodajte izdrobljeni jafa keks. Na tacnu stavite prsten za torte (prsten raširite oko 26-28 cm) i oblikujte koru. Stavite u frižider da se ohladi i stegne. Dok se podloga hladi, pripremite fil. U 1 l mleka stavite burbon vanilin šećer. Odvojte malo mleka i razmutite puding sa šećerom i kuvajte puding dok se ne zgusne. Ohladite. Penasto umutite preostali maslac sa šećerom u prahu i sjedinite sa ohlađenim pudingom. Slatku pavlaku čvrsto umutite u šlag i dodajte u fil i dobro sve sjedinite. Filom nafilujte koru i ukrasite umućenim šlagom. Tortu po želji dekorišite seckanim jafa keksom, poprskajte otopljenom čokoladom ili krupno ribanom čokoladom. Pre služenja tortu dobro ohladite.