srijeda, 4. lipnja 2014.

Mala francuska torta


Sastojci

za testo:
     100 g maslaca
     ... ribana korica narandže
     125 g šećera
     2 jaja
     malo soli
     125 g brašna
     65 g skroba
     1 kaš. kakaa
     3 kšč. praška za pecivo
     1-2 kaš. mleka
     1/2 bočice arome ruma
     1 pak. (75g) čokoladnih kapljica ili seckane čokolade
  
preliv:
     1 pak. (125g) topive masne glazure, od tamne čokolade (ili 100g obične čokolade sa 25 g kokosove msati)
     1 pak. (50g) kandiranih trešanja, crvenih

Priprema

    Sve sastojke osim čokoladnih kapljica umutiti u glatko kremasto testo. Umešati čokoladne komadiće i izručiti testo u podmazan kalup za torte vel. 18-20 cm.

    Peći u donjoj trećini pećnice na 200*C, oko 45 min.

    Izvaditi ohladiti i preliti glazurom, otopljenom po uputstvu sa pakovanja. Ukrasiti kandiranim trešnjama i pustiti da se glazura stegne.