srijeda, 4. lipnja 2014.
Mala francuska torta
Sastojci
za testo:
100 g maslaca
... ribana korica narandže
125 g šećera
2 jaja
malo soli
125 g brašna
65 g skroba
1 kaš. kakaa
3 kšč. praška za pecivo
1-2 kaš. mleka
1/2 bočice arome ruma
1 pak. (75g) čokoladnih kapljica ili seckane čokolade
preliv:
1 pak. (125g) topive masne glazure, od tamne čokolade (ili 100g obične čokolade sa 25 g kokosove msati)
1 pak. (50g) kandiranih trešanja, crvenih
Priprema
Sve sastojke osim čokoladnih kapljica umutiti u glatko kremasto testo. Umešati čokoladne komadiće i izručiti testo u podmazan kalup za torte vel. 18-20 cm.
Peći u donjoj trećini pećnice na 200*C, oko 45 min.
Izvaditi ohladiti i preliti glazurom, otopljenom po uputstvu sa pakovanja. Ukrasiti kandiranim trešnjama i pustiti da se glazura stegne.