Sastojci: |
Količina: |
- potrebno |
za testo |
- brasno |
400 g |
- margarin |
200 g |
- secer u prahu |
80 g |
- hladna voda |
60 ml |
- prasak za pecivo |
1/2 kesice |
- potrebno |
za fil |
- visnje |
300 g |
- secer |
6 kasika |
- voda |
100 ml |
- puding sa ukusom sumskog voca |
1/2 kesice |
- prezle |
2 kasike |
Uputstvo za pripremu:
Za testo sjediniti brasno, secer u prahu i prasak za pecivo.
Dodati na kocke iseckan omeksali margarin i mesiti da se sjedini. Sipati
vodu i umesiti meko testo, a zatim ga ostaviti pola sata u frizideru.
Za to vreme spremiti fil: U odgovarajucoj posudi sjediniti visnje, secer
i 50 ml vode. Kuvati desetak minuta. Puding razmutiti sa preostalih 50
ml vode, dodati visnjama i kuvati tek toliko da se zgusne, uz neprestano
mesanje, oko pola minuta. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
Ohlau0111eno testo podeliti na dva dela. Jednu polovinu razvuci na
pobrasnjenoj povrsini do velicine tepsije u kojoj ce se peci pita.
Tepsiju dobro podmazati, pa u nju prebaciti razvuceno testo. Preko testa
sipati prezle pa fil. Drugu polovinu testa razvuci i iseci na trake
sirine 2 cm, pa ih redjati preko fila tako da se oblikuje mreza. Pitu
peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.