srijeda, 18. lipnja 2014.

Ljesnjak torta







Sastojci: Količina:
- Biskvit .
- belanca 6 kom
- šećer 6 kašika
- brašno 6 kašika
- mleveni lešnici 3 kašike
- vanila 1 kom
- prašak za pecivo 1/2 kesice
- mleko 150 ml
- Krem .
- mleko 400 ml
- žumanca 6 kom
- šećera 100 gr
- bele čokolade 100 gr
- vanila 1
- želatina 2 kesice
- šlaga 500 gr
- mleveni lešnici 100 gr

Uputstvo za pripremu:

Belanca umutiti u čvrst sneg, dodati šećer i vanilu. Izmešati brašno, lešnike i prašak za pecivo i dodati belancima. Izliti smesu u kalup i peći oko 10 min na 180 stepeni. Vruć biskvit preliti sa vrelim mlekom. Žumanca izmešati sa šećerom i vanilom i dodati malo mleka. Ostatak mleka skuvati. Želatin preliti sa 8 kašika vode i ostaviti da nabubri. Kad mleko prokuva lagano dodati smesu od žumanaca. Kuvati par minuta uz mešanje. U vrelu smesu dodati naseckanu belu čokoladu i mešati dok se ne otopi. Dodati želatin i umutiti mikserom. Ostaviti da se ohladi. Umutiti šlag, pa mu dodati krem od žumanaca, zatim mlevene lešnike. Premazati preko biskvita . Ukrasiti po želji.