petak, 13. lipnja 2014.

Kasandra torta

Sastojci: Količina:
- 1. kora: belanca 4
- secer 10 kasika
- brasno 2 kasike
- cokolada 50 gr.
- 2. kora:belanca 4
- secer 10 kasika
- brasno 2 kasike
- orasi 100 gr.
- 3.kora:belanca 4
- secer 10 kasika
- brasno 2 kasike
- kokos 100 gr.
- Fil: zumanca 12
- puding vanila 1 kesica
- gustin 6 kasika
- mleko 1 l
- secer 8 kasika
- cokolada 100 gr.
- orasi 100 gr.
- krem bananice 10 kom.
- slag 200 gr.
- maslac 250 gr.

Uputstvo za pripremu:

1 kora Umutiti 4 belanca sa 10 kašika šećera, 2 kašike brašna i 50 g rendane čokolade. Peći na 200 C. 2 kora Umutiti 4 belanca sa 10 kašika šećera, 2 kašike brašna i 100 g oraha. 3 kora Umutiti 4 belanca sa 10 kašika šećera, 2 kašike brašna i 100 g kokosa. Ovu koru peći 170 C. Fil Pomešati 1 puding od vanile sa 6 kašika gustina i razmutiti u malo mleka. Litar mleka staviti da prokuva sa 8 kašika šećera pa kad provri dodati puding i gustin, smanjiti temperaturu i mesati. U posebnoj posudi umutiti 12 žumanca pa postepeno dodavati u fil i mešati dok se ne sjedini i zgusne. Ostaviti da se skroz ohladi pa dodati 250 gr.maslaca. Ovaj fil podeliti na 3 dela. U prvi deo dodati 100 g otopljene čokolade, u drugi 100 g oraha i u treći 10 iseckanih krem bananica. Redosled: kora sa čokoladom-fil od čokolade-kora sa orasima-fil sa bananicama-kora sa kokosom-fil sa orasima. Dekoracija po želji.