Sastojci: |
Količina: |
- 1. kora: belanca |
4 |
- secer |
10 kasika |
- brasno |
2 kasike |
- cokolada |
50 gr. |
- 2. kora:belanca |
4 |
- secer |
10 kasika |
- brasno |
2 kasike |
- orasi |
100 gr. |
- 3.kora:belanca |
4 |
- secer |
10 kasika |
- brasno |
2 kasike |
- kokos |
100 gr. |
- Fil: zumanca |
12 |
- puding vanila |
1 kesica |
- gustin |
6 kasika |
- mleko |
1 l |
- secer |
8 kasika |
- cokolada |
100 gr. |
- orasi |
100 gr. |
- krem bananice |
10 kom. |
- slag |
200 gr. |
- maslac |
250 gr. |
Uputstvo za pripremu:
1 kora Umutiti 4 belanca sa 10 kašika šećera, 2 kašike brašna i
50 g rendane čokolade. Peći na 200 C.
2 kora Umutiti 4 belanca sa 10 kašika šećera, 2 kašike brašna i 100 g
oraha.
3 kora Umutiti 4 belanca sa 10 kašika šećera, 2 kašike brašna i 100 g
kokosa. Ovu koru peći 170 C.
Fil Pomešati 1 puding od vanile sa 6 kašika gustina i razmutiti u malo
mleka.
Litar mleka staviti da prokuva sa 8 kašika šećera pa kad provri dodati
puding i gustin, smanjiti temperaturu i mesati. U posebnoj posudi
umutiti 12 žumanca pa postepeno dodavati u fil i mešati dok se ne
sjedini i zgusne.
Ostaviti da se skroz ohladi pa dodati 250 gr.maslaca.
Ovaj fil podeliti na 3 dela. U prvi deo dodati 100 g otopljene čokolade,
u drugi 100 g oraha i u treći 10 iseckanih krem bananica.
Redosled: kora sa čokoladom-fil od čokolade-kora sa orasima-fil sa
bananicama-kora sa kokosom-fil sa orasima. Dekoracija po želji.