srijeda, 4. lipnja 2014.

Florentinska torta

 

 Za ljubitelje čokolade ! Od sočnog biskvita od lešnika, filovana bogatim čokoladnim ganažem sa hrskavim florentinskim pločicama od badema i kandiranog voća.

Sastojci

 za nadev:
     250 g slatke pavlake/vrhnja
     50 g maslaca
     400 g čokolade
     3 kaš. likera od badema
 
smesa za florentince:
     25 g maslaca
     50 g šećera
     20 g meda
     75 g slatkog vrhnja
     100 g listića badema
     4 kandirane trešnje, crvene
     20 g kandirane korice narandže
     malo ribane limunove korice
 
 biskvit:
     100 g mlevenih lešnika
     4 jaja
     100 g šećera
     1 vanilin šećer
     100 g brašna
     40 g gustina
     15 g kakaa
     1 ravna kšč. praška za pecivo
  
 za premaz:
     50 g gorke čokolade
Za ljubitelje čokolade ! Od sočnog biskvita od lešnika, filovana bogatim čokoladnim ganažem sa hrskavim florentinskim pločicama od badema i kandiranog voća.

Sastojci

 za nadev:
     250 g slatke pavlake/vrhnja
     50 g maslaca
     400 g čokolade
     3 kaš. likera od badema
  
smesa za florentince:
     25 g maslaca
     50 g šećera
     20 g meda
     75 g slatkog vrhnja
     100 g listića badema
     4 kandirane trešnje, crvene
     20 g kandirane korice narandže
     malo ribane limunove korice
 
 biskvit:
     100 g mlevenih lešnika
     4 jaja
     100 g šećera
     1 vanilin šećer
     100 g brašna
     40 g gustina
     15 g kakaa
     1 ravna kšč. praška za pecivo
   
 za premaz:
     50 g gorke čokolade - See more at: http://kolacii.blogspot.com/2014/06/florentinska-torta.html#sthash.OJMuMcOV.dpuf