subota, 31. svibnja 2014.

Torta od cokolade i nes kafe




POTREBNO JE
ZA KORU: 300 g brašna, 3 jaja, 180 g šećera, prahu, 100 g margarina, puna kašika nes kafe, prašak za pecivo.
ZA FIL: 400 g čokolade, 80 g margarina, 1 dl ruma.

PRIPREMA
Umutite margarin sa šećerom, dodajte jedno po jedno jaje, nes kafu, brašno i prašak za pecivo. Sve to dobro izmešajte i pecite 40 minuta na 180 stepeni. Pečeno testo ohladite u kalupu u kojem je i pečeno. Na pari otopite čokoladu i dodajte najviše 2 kašike vode. Kada je čokolada poluohlađena, dodajte puter i rum. Sve zajedno umutite. Ohlađeno testo presecite napola. Obe polovine premažite filom i postavite ih jednu na drugu. Tortu namažite odozgo i sa strane i ostavite je malo u frižideru.