petak, 30. svibnja 2014.

Panama torta




POTREBNO
ZA KORU: 8 žumanca, 200 g šećera, 40 g čokolade, 160 g badema, 80 g brašna, 8 belanaca.
ZA FIL: 4 jaja, 150 g šećera, 150 g čokolade, 250 g margarina, 3 kašike ruma.
ZA GLAZURU: 100 g čokolade, 80 g margarina, 2-3 kapi ulja.

PRIPREMA
Umutite žumance sa šećerom, dodajte otopljenu čokoladu, mlevene bademe, brašno i na kraju sneg od belanaca. Koru peći u plehu, preko papira za pečenje, oko 20 minuta na 180 stepeni. Kad se kora potpuno ohladi isecite je na tri dela. Za fil umutite jaja sa šećerom, stavite ih na paru, dodajte čokoladu i kad se fil ujednači skinite ga sa šporeta da se potpuno ohladi. Filu dodajte rum i umućen margarin. Fil podelite na dva dela i stavite između kora. Za glazuru istopite margarin, skinite ga sa ringle, dodajte čokoladu i ulje i mešajte dok ne dobijete glatku glazuru. Prelijte je preko torte.