srijeda, 28. svibnja 2014.

Moskva snit




POTREBNO JE
ZA KORE: 15 belanaca, 21 kašika šećera, 24 kašike mlevenih oraha, 3 kašike brašna.
ZA FIL: 15 žumanaca, 15 kašika šećera, 1 šoljica mleka, 1 kašika brašna, 250 g margarina, 2 dl slatke pavlake, 250 g mlevenih lešnika, 1 veća konzerva ananasa, 1 kg višanja, 7 dl slatke pavlake za premazivanje.

PRIPREMA
Umutite pet belanaca sa sedam kašika šećera u čvrst sneg. Dodajte osam kašika oraha i kašiku brašna i još malo mutite. Od ove smese ispeći jednu koru. Isti postupak ponovite još dva puta. Na pari skuvajte žumanca, šećer, mleko i brašno, pa kada se ohladi dodajte margarin i umućenu slatku pavlaku. Ređajte koru, pa fil, oceđene višnje, pospite lešnik, pa preko toga još malo fila. Zatim ponovo kora, fil, na kockice iseckan ananas, ponovo lešnik, pa još malo fila, poslednja kora, pa fil, višnje pomešane sa ananasom, lešnik i ostatak fila. Celu tortu premažite sa slatkom pavlakom i ostavite u frižider.