petak, 30. svibnja 2014.

Bijela torta




POTREBNO JE
1 pakovanje kora za rozen tortu,1 l mleka, 3 kesice pudinga od vanile, 250 g margarina, 15 kašika šećera, 200 g šećera u prahu, 500 g šlaga, 3,5 dl kisele vode, 1 kisela pavlaka, 100 g bele mlečne čokolade.

PRIPREMA
U litar mleka skuvajte 15 kašika šećera i tri pudinga od vanile i ostavite da se dobro ohladi. Umutite margarin i šećer u prahu u jednoj posudi, a u drugoj 300 g šlaga sa dva dl hladne kisele vode. U ohlađeni puding dodajte umućen margarin i izmešajte. Zatim dodajte umućen šlag mešajući varjačom, onda pavlaku i na kraju izrendajte belu čokoladu. Filujte korice i ukrasite sa umućenih 200 g šlaga i 1,5 dl hladne kisele vode. Ostavite da se torta dobro ohladi u frižideru, jer je potrebno da kore omekšaju od fila, a potom je isecite na parčad i poslužite.