Sastojci za koru:
7 bjelanjaka
7 zlica secera
7 zlica brasna
pola praska za pecivo
Sastojci za kremu:
7 zumanjaka
7 zlica secera
6 zlica brasana
pola arome od vanilije
7 dcl mlijeka
250 gr margarina
7 bjelanjaka
7 zlica secera
7 zlica brasna
pola praska za pecivo
Sastojci za kremu:
7 zumanjaka
7 zlica secera
6 zlica brasana
pola arome od vanilije
7 dcl mlijeka
250 gr margarina
Priprema kore:
Pjenasto umutiti bjelanjke sa secerom.
Dodati brasno i pola praska za pecivo.
Peci koru na 170 C u plehu oblozenom pek papirom dok biskvit ne naraste i ne dobije blago zlatnu boju.
Pecen biskvit preliti sa 1 dcl hladnog mlijeka.
Priprema kreme:
7 zumanjaka, 7 zlica secera, 6 zlica brasana i pola arome od vanilije umutiti i skuhati u 7 dcl mlijeka.
U ohladjeno dodati 250 gr margarina.
Premazati koru kremom i staviti preko kreme 4 dcl umucenog slatkog vrhnja.
Ukrasiti kolac po zelji.
Prijatno! (tortekolaci.com)
Pjenasto umutiti bjelanjke sa secerom.
Dodati brasno i pola praska za pecivo.
Peci koru na 170 C u plehu oblozenom pek papirom dok biskvit ne naraste i ne dobije blago zlatnu boju.
Pecen biskvit preliti sa 1 dcl hladnog mlijeka.
Priprema kreme:
7 zumanjaka, 7 zlica secera, 6 zlica brasana i pola arome od vanilije umutiti i skuhati u 7 dcl mlijeka.
U ohladjeno dodati 250 gr margarina.
Premazati koru kremom i staviti preko kreme 4 dcl umucenog slatkog vrhnja.
Ukrasiti kolac po zelji.
Prijatno! (tortekolaci.com)