četvrtak, 10. srpnja 2014.

Ledeno nebo

 
 
Sastojci za koru:
    7 bjelanjaka
    7 zlica secera
    7 zlica brasna
    pola praska za pecivo

Sastojci za kremu:

    7 zumanjaka
    7 zlica secera
    6 zlica brasana
    pola arome od vanilije
     7 dcl mlijeka
    250 gr margarina
 
Priprema kore:

Pjenasto umutiti bjelanjke sa secerom.

Dodati brasno i pola praska za pecivo.

Peci koru na 170 C u plehu oblozenom pek papirom dok biskvit ne naraste i ne dobije blago zlatnu boju.

Pecen biskvit preliti sa 1 dcl hladnog mlijeka.

Priprema kreme:

7 zumanjaka, 7 zlica secera, 6 zlica brasana i pola arome od vanilije umutiti i skuhati u 7 dcl mlijeka.

U  ohladjeno dodati 250 gr margarina.

Premazati koru kremom i staviti preko kreme 4 dcl umucenog slatkog vrhnja.

Ukrasiti kolac po zelji.

Prijatno! (tortekolaci.com)