Potrebno_:
200 g suvih smokava,
20 celih jezgara oraha,
250 g šećera,
100 g margarina,
200 g kokosa,
4 kašike mlevenog keksa,
200 g čokolade za kuvanje,
4 kašike ulja
200 g suvih smokava,
20 celih jezgara oraha,
250 g šećera,
100 g margarina,
200 g kokosa,
4 kašike mlevenog keksa,
200 g čokolade za kuvanje,
4 kašike ulja
PRIPREMA
Sameljite smokve i njima obavijte jezgra oraha. Ušpinujte šećer sa malo vode, dodajte margarin, 150 g kokosa i mleveni keks, pa dobijenom smesom obavijte jezgra oraha i smokve. Rastopite čokoladu za kuvanje sa četiri kašike ulja, pa svaku kuglicu prelijte glazurom i uvaljajte u kokos. Ohladite i pre služenja bombice presecite na polovine.
Sameljite smokve i njima obavijte jezgra oraha. Ušpinujte šećer sa malo vode, dodajte margarin, 150 g kokosa i mleveni keks, pa dobijenom smesom obavijte jezgra oraha i smokve. Rastopite čokoladu za kuvanje sa četiri kašike ulja, pa svaku kuglicu prelijte glazurom i uvaljajte u kokos. Ohladite i pre služenja bombice presecite na polovine.