petak, 11. srpnja 2014.

Japanski Vetar

 

Sta reci od ovoj kraljici torti koja drzi prvo mesto. Bez obzira na bogat izbor torti i kolaca na slavljima, slasticarni, ona prva se pojede.

Sastojci

      .....za dve korice....
      14 bjelanjaka
      20 zlica secera
      2 zlice sirce/octa
      .....osnova fila...
      10 zumanaca
      5 zlica secera
      5 zlica brasna
      1 vanil secer
      6 dl mleka
      ....drugi fil....
      4 zumanjka
      5 zlica secera
      250 gr margarina
      300 gr mlevenih oraha
      ...treci fil....
      4 slag kreme vanilije umucene sa mlekom
      ...ili treci fil....
      4 slag kreme vanilije
      6 dl slatko vrhnje

Priprema

    Ukopcati pecnicu da se zagreje na 150 stepeni.
    Srednju djuvec tepsiju obavezno postaviti pek - papir.
    Ulupati elektricnim mikserom cvrst sneg od 7 bjelanjaka i 10 zlica scecera. Na kraju umiksati 1 zlicu sirceta.
    Cvrst sneg od bejlanjaka rasporediti u tepsiju, pa poravnati. Staviti u zagrejanu rernu na 150 stepeni i odma smanjiti na 100. Susiti koru i neotvarati pecnicu najmanje 1 sat( Susiti koru do najduze 1.5 sat ovisno od pecnice ).
    10 zumanca, 5 zlica secera, 5 zlica brasna, vanil secer ukuvati u mleku i kuvati uz neprestalno mesanje dok ne nastane gust puding. Ukloniti sa ringle i skroz ohladiti. Povremeno promesati da se korica ne uhvati na povrsinu od kreme.
    4 zumanjak i secer izmesati pa kuvati na pari nekoliko minuta dok se nezgusne. Skroz ohladiti i sjediniti sa umucenim margarinom, pa dodati prethodnoj smesi i mlevene orahe. Sve sjediniti
    U 6 dl hladnog slatkog vrhnja dodajte sadrzaj 4 vrecice, promesajte i umutite elektricnim mikserom u cvrst fil. Ako se odlucite umutiti slag krem od vanilije sa mlekom onda na jednu vrecici slag kreme od vanilije ide ( 125 ml hladnog mleka )
    Redati: 1 kora - fil sa orasima - fil od slatke pavlake - fil od oraha - 2 kora - fil od slatkog vrhnja. Ostaviti u frizider da se dobro ohladi (coolinarika.com)