POTREBNO JE
ZA TESTO 75 g sirove marcipan mase, 150 g maslaca, 125 g šećera, 1 kesica vanilin šećera, 3 jajeta, 125 g brašna, na vrh noža praška za pecivo ZA FIL 8 listića želatina, 300 g kupina, 100 ml soka od ribizle, 2 kašike limunovog soka, 75 g šećera, 1 kesica vanilin šećera, 500 g sremskog sira, 400 ml umućene slatke pavlake
ZA DEKORACIJU kesica šlaga, ribizle
PIPREMA
Umutite marcipan masu mikserom da dobijete glatko testo. Postepeno umešajte šećer i vanilin šećer i mutite dok ne dobijete kompaktnu masu. Umešajte jaja, jedno po jedno, i mutite i dalje. Dodajte zatim i brašno pomešano s praškom za pecivo. Testo pecite na 180 stepeni 25 minuta. Kad se malo prohladi, podelite na tanju i deblju koru. Napravite želatin po uputstvu na pakovanju. Kupine izgnječite i pomešajte sa sokom, limunovim sokom, šećerom, vanilin šećerom. Umešajte u masu želatin, pa onda sir i umućenu slatku pavlaku. Tanku koru nafilujte, preko stavite deblju i završite filom. Ukrasite šlagom i ribizlama.
ZA TESTO 75 g sirove marcipan mase, 150 g maslaca, 125 g šećera, 1 kesica vanilin šećera, 3 jajeta, 125 g brašna, na vrh noža praška za pecivo ZA FIL 8 listića želatina, 300 g kupina, 100 ml soka od ribizle, 2 kašike limunovog soka, 75 g šećera, 1 kesica vanilin šećera, 500 g sremskog sira, 400 ml umućene slatke pavlake
ZA DEKORACIJU kesica šlaga, ribizle
PIPREMA
Umutite marcipan masu mikserom da dobijete glatko testo. Postepeno umešajte šećer i vanilin šećer i mutite dok ne dobijete kompaktnu masu. Umešajte jaja, jedno po jedno, i mutite i dalje. Dodajte zatim i brašno pomešano s praškom za pecivo. Testo pecite na 180 stepeni 25 minuta. Kad se malo prohladi, podelite na tanju i deblju koru. Napravite želatin po uputstvu na pakovanju. Kupine izgnječite i pomešajte sa sokom, limunovim sokom, šećerom, vanilin šećerom. Umešajte u masu želatin, pa onda sir i umućenu slatku pavlaku. Tanku koru nafilujte, preko stavite deblju i završite filom. Ukrasite šlagom i ribizlama.
POTREBNO JE
ZA TESTO 75 g sirove marcipan mase, 150 g maslaca, 125 g šećera, 1 kesica vanilin šećera, 3 jajeta, 125 g brašna, na vrh noža praška za pecivo ZA FIL 8 listića želatina, 300 g kupina, 100 ml soka od ribizle, 2 kašike limunovog soka, 75 g šećera, 1 kesica vanilin šećera, 500 g sremskog sira, 400 ml umućene slatke pavlake
ZA DEKORACIJU kesica šlaga, ribizle
PIPREMA
Umutite marcipan masu mikserom da dobijete glatko testo. Postepeno umešajte šećer i vanilin šećer i mutite dok ne dobijete kompaktnu masu. Umešajte jaja, jedno po jedno, i mutite i dalje. Dodajte zatim i brašno pomešano s praškom za pecivo. Testo pecite na 180 stepeni 25 minuta. Kad se malo prohladi, podelite na tanju i deblju koru. Napravite želatin po uputstvu na pakovanju. Kupine izgnječite i pomešajte sa sokom, limunovim sokom, šećerom, vanilin šećerom. Umešajte u masu želatin, pa onda sir i umućenu slatku pavlaku. Tanku koru nafilujte, preko stavite deblju i završite filom. Ukrasite šlagom i ribizlama. - See more at: http://kolacii.blogspot.com/2014/02/frape-torta.html#sthash.9TWJvLEK.dpuf
ZA TESTO 75 g sirove marcipan mase, 150 g maslaca, 125 g šećera, 1 kesica vanilin šećera, 3 jajeta, 125 g brašna, na vrh noža praška za pecivo ZA FIL 8 listića želatina, 300 g kupina, 100 ml soka od ribizle, 2 kašike limunovog soka, 75 g šećera, 1 kesica vanilin šećera, 500 g sremskog sira, 400 ml umućene slatke pavlake
ZA DEKORACIJU kesica šlaga, ribizle
PIPREMA
Umutite marcipan masu mikserom da dobijete glatko testo. Postepeno umešajte šećer i vanilin šećer i mutite dok ne dobijete kompaktnu masu. Umešajte jaja, jedno po jedno, i mutite i dalje. Dodajte zatim i brašno pomešano s praškom za pecivo. Testo pecite na 180 stepeni 25 minuta. Kad se malo prohladi, podelite na tanju i deblju koru. Napravite želatin po uputstvu na pakovanju. Kupine izgnječite i pomešajte sa sokom, limunovim sokom, šećerom, vanilin šećerom. Umešajte u masu želatin, pa onda sir i umućenu slatku pavlaku. Tanku koru nafilujte, preko stavite deblju i završite filom. Ukrasite šlagom i ribizlama. - See more at: http://kolacii.blogspot.com/2014/02/frape-torta.html#sthash.9TWJvLEK.dpuf
POTREBNO JE
ZA TESTO 75 g sirove marcipan mase, 150 g maslaca, 125 g šećera, 1 kesica vanilin šećera, 3 jajeta, 125 g brašna, na vrh noža praška za pecivo ZA FIL 8 listića želatina, 300 g kupina, 100 ml soka od ribizle, 2 kašike limunovog soka, 75 g šećera, 1 kesica vanilin šećera, 500 g sremskog sira, 400 ml umućene slatke pavlake
ZA DEKORACIJU kesica šlaga, ribizle
PIPREMA
Umutite marcipan masu mikserom da dobijete glatko testo. Postepeno umešajte šećer i vanilin šećer i mutite dok ne dobijete kompaktnu masu. Umešajte jaja, jedno po jedno, i mutite i dalje. Dodajte zatim i brašno pomešano s praškom za pecivo. Testo pecite na 180 stepeni 25 minuta. Kad se malo prohladi, podelite na tanju i deblju koru. Napravite želatin po uputstvu na pakovanju. Kupine izgnječite i pomešajte sa sokom, limunovim sokom, šećerom, vanilin šećerom. Umešajte u masu želatin, pa onda sir i umućenu slatku pavlaku. Tanku koru nafilujte, preko stavite deblju i završite filom. Ukrasite šlagom i ribizlama. - See more at: http://kolacii.blogspot.com/2014/02/frape-torta.html#sthash.9TWJvLEK.dpuf
ZA TESTO 75 g sirove marcipan mase, 150 g maslaca, 125 g šećera, 1 kesica vanilin šećera, 3 jajeta, 125 g brašna, na vrh noža praška za pecivo ZA FIL 8 listića želatina, 300 g kupina, 100 ml soka od ribizle, 2 kašike limunovog soka, 75 g šećera, 1 kesica vanilin šećera, 500 g sremskog sira, 400 ml umućene slatke pavlake
ZA DEKORACIJU kesica šlaga, ribizle
PIPREMA
Umutite marcipan masu mikserom da dobijete glatko testo. Postepeno umešajte šećer i vanilin šećer i mutite dok ne dobijete kompaktnu masu. Umešajte jaja, jedno po jedno, i mutite i dalje. Dodajte zatim i brašno pomešano s praškom za pecivo. Testo pecite na 180 stepeni 25 minuta. Kad se malo prohladi, podelite na tanju i deblju koru. Napravite želatin po uputstvu na pakovanju. Kupine izgnječite i pomešajte sa sokom, limunovim sokom, šećerom, vanilin šećerom. Umešajte u masu želatin, pa onda sir i umućenu slatku pavlaku. Tanku koru nafilujte, preko stavite deblju i završite filom. Ukrasite šlagom i ribizlama. - See more at: http://kolacii.blogspot.com/2014/02/frape-torta.html#sthash.9TWJvLEK.dpuf